Modern LED mennyezeti lámpa - vége a sablonos megoldásoknak?

A lakberendezés világában egyre nagyobb szerepet kap a mennyezeti lámpa kérdése. Ennek ellenére sokszor csak a megszokott kerek, ovális vagy éppen téglalap alakú lámpákkal találkozhatunk. De van kiút a sablonos lámpa formák világából? Mi az, amit hozzá tud tenni az enteriőrhöz egy dizájn lámpa? Legújabb cikkünkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.
Modern LED mennyezeti lámpa - vége a sablonos megoldásoknak?

Mennyezeti LED-lámpa, mint dekorációs alternatíva

Régebben a lámpának egyetlen célja volt: A világítás. Mára már szerencsére megjelentek az igazán különleges formák is a piacon, amelyek nem "csak" fényforrásként, de dekorációként is remekül megállják a helyüket. A közismert lakberendezési stílusok szinte minden típusára találhatunk már megfelelő csillárt, csak éppen alaposan körbe kell néznünk. Persze nem mindenkinek ugyanarra van szüksége, de tény, hogy egy sokkal tágabb skálán tudunk válogatni, mint korábban. Vége a pusztán kör vagy négyzet alakú egységes lámpabúrák unalmas felhozatalának.

LED vagy hagyományos

Ahhoz, hogy jobban megértsük mi is az érdemi különbség a két verzió között, kicsit érdemes tanulmányoznunk a két típus működését. A hagyományos izzók fémszál felmelegítésével hozzák létre a fényforrást. Ennek a technológiának több hátránya is van, de érdemes két nagyon lényegeset kiemelnünk. Az első a biztonság. A nagy hőtermelődés biztonsági kockázatot jelenthet. Mivel maga az energia előállítás folyamata a fémszál felmelegítésével jön létre, ezért a felhasznált energia se kizárólag a világítás előállítására koncentrálódik. A LED mennyezeti lámpa ezzel szemben, elektronok ütköztetésével állítja elő fényt, ezáltal nem csak koncentráltabban irányítható, de lényegesen kevesebb energia felhasználását teszi lehetővé.

Pontosan ezért nagyon jó befektetés inkább a LED-lámpa felé vennünk az irányt, mert hosszútávon többszörösét meg tudjuk spórolni a villanyszámlánkon, hiába kerül többe a hagyományos lámpánál.

Most pedig, tekintsünk meg néhány izgalmas alternatívát a világításra:

Absztrakt mennyezeti lámpa

Azt nem lehet mondani rá, hogy egy unalmas "alaktalan" darab igaz? A modern enteriőrbe nagyon jó választás, de bizonyos esetekben passzolhat a klasszikus stílusú belső terekbe is.

Unikornis

Néha előfordul olyan is, hogy kifejezetten szeretnénk kiemelni a mennyezeti lámpát az enteriőrből. Erre kiváló megoldás a modern és a klasszikus otthonok számára a soron következő inspirációnk.

Több ágú LED csillár

A nagyobb nappalik számára is van egy olyan lámpánk, amely méltón kiemelkedik a hagyományos világítástechnikai eszközök világából.

Ring

A gyűrűk nem csak az ujjunkon mutatnak remekül. Az otthonunk mennyezetén is, ráadásul egy igen izgalmas és stílusos koncepció keretein belül, egy gyönyörű mennyezeti lámpán.

Shinning star

A gyerekszobát nagy hiba lenne kihagyni, ezért lássunk egy igazi hercegnős LED csillárt is.

Reméljük, hogy sikerült inspirálnunk téged, néhány igazán különleges lámpa bemutatásával. Egy kicsit jobba elmerülve a LED-lámpák világában, hamar ráébredhetünk, hogy valójában egy olyan befektetés, amely hosszútávon bőségesen megspórolja nekünk azt, hogy drágább, mint a hagyományos lámpák. Természetesen a piacon bőven találkozhatunk már kültéri és LED fali lámpákkal is.

Kapcsolódó cikkek

A megfelelő kilincs kiválasztása

A megfelelő kilincs kiválasztása

Egy új otthon kialakítása vagy éppen a régi felújítása mindig izgalmas, de egyúttal sok kérdést is felvető feladat.

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Fedezd fel, hogyan teheted otthonodat zöldebbé és élhetőbbé nagylevelű szobanövényekkel! Tippek és trükkök a növények választásához és gondozásához.

A lakótelepi otthon is lehet elegáns és modern

A lakótelepi otthon is lehet elegáns és modern

A panellakás okos berendezése gyönyörű eredménnyel járhat.