Mi is az a járórács?!

A járórács tulajdonképpen fényáteresztő fém, ezt a tulajdonságát több területen ki is használják.
Mi is az a járórács?!

A járórács mindenhol jelen van környezetünkben, hétköznapjainkban, csak fel kell ismerni

Felhasználási területe igen nagy. Megtalálható ipari objektumoknál, építőipari területeken, utcai biztonsági funkciókkal, de akár otthonunk környezetében egyszerű árok-, vagy aknafedőként is.

Robusztus kialakításának és a fémmegmunkálásnak hála időtálló, strapabíró, biztonságos eszköz olyan felületek fedésére, ahol teherbíró felületen járnunk kell, de adott esetben meg kell oldani a felület szellőzését és a vízelfolyási lehetőségét is.

A járórács tulajdonképpen fényáteresztő fém, ezt a tulajdonságát több területen ki is használják.

Másik nagy előnye, hogy nem feltétlenül egy négyzetes alakot kell elképzelnünk az alkalmazása során. A járórácsot teljesen méretre szabottan, akár alaki formára vágva is elkészíttethetjük a gyártóval. Ezzel egyedi termékké válik, azonban standard felhasználásra akár raktárról is vásárolható.

A standard változatokat, melyeket tehát akár "polcról leemelve" is megvehetünk, a Jaroracsshop.hu oldalon átnézhetjük, hogy találunk e magunknak megfelelő méretet.

A járórács megnevezés egy gyűjtőfogalom. Nem csak aknafedélként használhatjuk, hanem népszerű lépcsőként, lépcsőfokként, vagy - beépítve - lépcsőrendszer elemeként is. Ezek a felhasználások inkább kültéri alkalmazásokban ismerhetők fel.

A járórács anyagánál és szilárdságánál fogva jól szerepel építőelemként is. Nagyobb szerkezeteknél saját funkciója mellett szerkezeti merevítőként is használható. Az elkészült felépítmény szilárdságát fokozza és jellemzően nagy a teherbírása.

Számos felületkezelési és formai kialakítása lehetséges.

Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni a kialakítástól függő csúszásmentességgel rendelkező felületeit. Ilyen igényt a gyártás előtt természetesen jelezni kell, de bordázással nagyobb biztonságot adnak a felhasználás során.

A járórács számos különböző méretben, alakban, bordázottsággal, alapanyagból, és felhasználási céllal kapható. Hogy a minőség mindenek előtt megmaradjon, minden értékesített darab először átesik egy hivatalos tanúsítási eljáráson, melyről bizonylat készül, és amit a vevő a termékkel együtt vesz kézhez.

Kapcsolódó cikkek

Ezeket érdemes tudnia az elektromos zárak működéséről

Ezeket érdemes tudnia az elektromos zárak működéséről

Amikor saját otthona védelméről van szó, az ember igyekszik mindent megtenni azért, hogy valóban biztonságba tudhassa mind az ingatlanát, mind pedig a benne lévő értéktárgyait.

Hogyan díszítsük fel a nappalit? Íme a legfontosabb lépések

Hogyan díszítsük fel a nappalit? Íme a legfontosabb lépések

A ház összes szobája közül a nappali messze az egyik legfontosabb, elvégre ez a helyiség a központja a családtagok közös estéinek vagy a baráti összejöveteleknek.