Mi is az a járórács?!

A járórács tulajdonképpen fényáteresztő fém, ezt a tulajdonságát több területen ki is használják.
Mi is az a járórács?!

A járórács mindenhol jelen van környezetünkben, hétköznapjainkban, csak fel kell ismerni

Felhasználási területe igen nagy. Megtalálható ipari objektumoknál, építőipari területeken, utcai biztonsági funkciókkal, de akár otthonunk környezetében egyszerű árok-, vagy aknafedőként is.

Robusztus kialakításának és a fémmegmunkálásnak hála időtálló, strapabíró, biztonságos eszköz olyan felületek fedésére, ahol teherbíró felületen járnunk kell, de adott esetben meg kell oldani a felület szellőzését és a vízelfolyási lehetőségét is.

A járórács tulajdonképpen fényáteresztő fém, ezt a tulajdonságát több területen ki is használják.

Másik nagy előnye, hogy nem feltétlenül egy négyzetes alakot kell elképzelnünk az alkalmazása során. A járórácsot teljesen méretre szabottan, akár alaki formára vágva is elkészíttethetjük a gyártóval. Ezzel egyedi termékké válik, azonban standard felhasználásra akár raktárról is vásárolható.

A standard változatokat, melyeket tehát akár "polcról leemelve" is megvehetünk, a Jaroracsshop.hu oldalon átnézhetjük, hogy találunk e magunknak megfelelő méretet.

A járórács megnevezés egy gyűjtőfogalom. Nem csak aknafedélként használhatjuk, hanem népszerű lépcsőként, lépcsőfokként, vagy - beépítve - lépcsőrendszer elemeként is. Ezek a felhasználások inkább kültéri alkalmazásokban ismerhetők fel.

A járórács anyagánál és szilárdságánál fogva jól szerepel építőelemként is. Nagyobb szerkezeteknél saját funkciója mellett szerkezeti merevítőként is használható. Az elkészült felépítmény szilárdságát fokozza és jellemzően nagy a teherbírása.

Számos felületkezelési és formai kialakítása lehetséges.

Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni a kialakítástól függő csúszásmentességgel rendelkező felületeit. Ilyen igényt a gyártás előtt természetesen jelezni kell, de bordázással nagyobb biztonságot adnak a felhasználás során.

A járórács számos különböző méretben, alakban, bordázottsággal, alapanyagból, és felhasználási céllal kapható. Hogy a minőség mindenek előtt megmaradjon, minden értékesített darab először átesik egy hivatalos tanúsítási eljáráson, melyről bizonylat készül, és amit a vevő a termékkel együtt vesz kézhez.

Kapcsolódó cikkek

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Így díszítsd otthonodat nagylevelű szobanövényekkel!

Fedezd fel, hogyan teheted otthonodat zöldebbé és élhetőbbé nagylevelű szobanövényekkel! Tippek és trükkök a növények választásához és gondozásához.

Így változhat luxushotellé az otthonod

Változtasd luxushotellé az otthonod!

A lakberendezési divatok kicsit megenyhültek, és látvány mellett sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a kényelemre, mint korábban.