3 jel, hogy a dézsafürdőnek szervizre van szüksége

Lehet, hogy elgondolkodik azon, hogy a dézsafürdőnek szüksége van-e szervizre.
3 jel, hogy a dézsafürdőnek szervizre van szüksége

Három jelet kell keresnie, ha a dézsafürdője karbantartásra szorul. Ha a fenti jelek bármelyikét észleli, lehet, hogy itt az ideje, hogy szakembert hívjon. Bár a legtöbb dézsafürdő kémiai kezeléssel javítható, a legjobb, ha szakembert bíz meg, hogy a dézsafürdő biztonságban maradjon. Szivárgás esetén azonban megpróbálhatja saját maga megjavítani.

Először is, a víznek friss vízszagúnak kell lennie, hacsak nincs bűzös szaga. Ezt általában a szivattyú vagy a szűrő eltömődése okozza. Ha a szag feltűnőbb, a kád szervizelésre szorul. A szag leküzdésére adhat egy kis klórt a vízhez, vagy elviheti szakemberhez. Ha azonban a szag továbbra is fennáll, akkor lehet, hogy javításra van szükség.

Kéthavonta ürítse le a dézsafürdőt, és öblítse ki a vizet. Ezt az időt felhasználhatja arra, hogy újra beállítsa a fürdőben lévő vegyszereket, és hogy kiöblítse a csöveket eltömítő szennyeződéseket. Ha bizonytalan, kérjen tanácsot a fürdőkereskedőtől. A tisztítás mellett a dézsafürdő megfelelő karbantartása is csökkentheti a betegségek kockázatát. A tisztítás során is fontos, hogy kövesse a gyártó utasításait.

A megrongálódott kádburkolat is okozhatja a kád hő- vagy vízveszteségét. Minél tovább vár a kádburkolat cseréjével, annál valószínűbb, hogy a burkolat elnehezül. Ez az energiaszámla növekedéséhez vezethet. Ezért fontos, hogy hamarosan időpontot kérjen a jakuzzi szervizelésére, miután észleli a fenti jelek bármelyikét. Meglepődhet, hogy milyen tüneteket jeleznek ezek a jelek.

A piszkos kádburkolat egy másik figyelmeztető jel arra, hogy a kádnak szervizre van szüksége. A szennyeződések behatolhatnak a dézsafürdők külső burkolatába, így a nedvesség felhalmozódhat a belsejében. Idővel a baktériumok és a penész elkezdhet növekedni. Ez kellemetlen szagokat okozhat a vízben, és ennek kijavításához szervizelésre van szükség. Az alábbiakban 3 jelét soroljuk fel annak, hogy a dézsafürdő szervizelésre szorul. Ha ezeket a jeleket aggasztónak találja, akár egy helyi szervizközpontot is hívhat Brainerdben.

A GFCI (földi hibás áramköri megszakító) problémák egy másik figyelmeztető jel arra, hogy a dézsafürdőnek szervizre lehet szüksége. Míg a GFCI megszakító egy kisebb kellemetlenség, ez egy potenciálisan veszélyes helyzetre is figyelmeztet a jakuzzival kapcsolatban. A legjobb, ha egy engedéllyel rendelkező villanyszerelő vagy dézsafürdő-szolgáltató szakember foglalkozik ezzel a problémával, és gondoskodik róla. A GFCI megszakító egy elektromos áramkör-megszakító, ezért fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságosan használhatja.

Az alacsony pH-szint azt jelenti, hogy a víz túl savas, ami bőrirritációt és foltokat okozhat a kád belsejében. A magas pH-érték zavaros vízhez és a fém alkatrészek korróziójához vezethet. Ennek orvoslására megfelelő dézsafürdő-tesztkészletet kell használni. Ajánlott félóránként néhány csepp klórt adni a vízhez, ha hosszabb áztatásokat tervez. A pH-szint mellett a dézsafürdő kémiai egyensúlyát is ellenőriznie kell. Győződjön meg róla, hogy a kémiai egyensúly a megfelelő tartományban van, ami 7 és 7,2 között van.

Kapcsolódó cikkek

Zártcellás poliuretán hab - A hatékony lapostető szigetelés

Zártcellás poliuretán hab - A hatékony lapostető szigetelés

A lapostetők szigetelésére egyre népszerűbb megoldás a zártcellás poliuretán hab.

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Egy óvodás gyermek számára nincs szükség túl sok mindenre, elegendő pár jól megválasztott berendezés és kiegészítő. Elmondjuk melyek ezek!

Légkondi – Hogyan válasszunk klímát?

Légkondi – Hogyan válasszunk klímát?

A klímaválasztás nem könnyű, de a cikkben ezzel kapcsolatban is adunk néhány tanácsot.