A megfelelő kilincs kiválasztása

Egy új otthon kialakítása vagy éppen a régi felújítása mindig izgalmas, de egyúttal sok kérdést is felvető feladat.
A megfelelő kilincs kiválasztása

Egy új otthon kialakítása vagy éppen a régi felújítása mindig izgalmas, de egyúttal sok kérdést is felvető feladat. A tervezés része a megfelelő kilincs kiválasztása is, amelyhez az alábbiakban adunk néhány tippet.

Fontos, hogy időben, már az az ajtók keresésével együtt elkezdjük a nézelődést. Arra is gondolni kell, hogy a különlegesebb darabok egy része előzetes megrendelésre érkezik, ezért az utolsó pillanatban történő vásárlásnál, a raktárról elérhető kilincsek esetén már egy kicsit szűkebb választék áll rendelkezésre.

Az első feladat az ötletek gyűjtése, ezért az már nagyszerű kiindulási pont, amikor van valamilyen stílussal és színnel kapcsolatos elképzelés. Ötlet szerzés ügyében nézzen meg néhány enteriőrrel foglalkozó weboldalt vagy magazint, ahonnan megfelelő impulzusokhoz juthat. Nem kell több tucat weboldalon átrágnia magát, az a fontos, hogy végül el tudja képzelni, hogy milyen stílusú darabok közül kerüljön ki az otthonunk egyik fontos eleme, a kilincs

A kilincs.hu weboldalt sokan látogatják, ahol nem csak széles választékot talál, hanem a kilincs kiválasztását segítő hasznos információkat is. A következő szűkítő feltétel a kilincsek ára. Biztosan van egy keret, amelyet nem szeretne túllépni. A weboldalon található termékek esetén az ár általában egy párra vonatkozik, a felszereléshez szükséges kiegészítőkkel együtt. A webáruházban az árakra, felületekre, stílusokra és színekre is egyszerűen lehet szűrni, így már csak azokat az ajánlatokat fogja látni, amelyek megfelelnek az elképzelésnek.

Megvan a keret, megvan a stílus, következhetnek a kilincsek technikai jellemzői. Alapfogalomnak számít például a rozettás vagy siltes (hosszú címes) kifejezés, így érdemes ezzel is tisztában lenni. A rozettás kilincs két részből, a fogantyú alatt elhelyezkedő és a kulcslyukat elfedő részből áll. Ez a tulajdonság lehetőséget kínál arra, hogy bármilyen lyuktávolságú zárat tartalmazó ajtóra felszerelhető legyen.

Érdemes megismerkedni a "BB" "WC" és "PZ" rövidítésekkel is, amelyek a zár kialakításához megfelelő kilincs lyukasztásokra vonatkoznak. A BB rozettás kilincsek a normál beltéri ajtóhoz használatosak, ezt kiegészítendő a fürdőbe és a toalettbe szokott kerülni a WC jelölésű kilincs, a PZ vagy cilinder záras pedig értelemszerűen a maradék, vagyis a biztonsági záras ajtókhoz, vagy a bejárati ajtózárakhoz való.

Még egy tulajdonságra érdemes odafigyelni, mégpedig a kilincsek méretére, hiszen hiába szép egy darab, ha azt nem tudjuk az ajtóra megfelelően felszerelni. A méréshez sok segítséget talál a weboldalon, vagy a +36 70 7700 700 telefonszámon is készséggel állnak rendelkezésére. Ezekkel a tippekkel felvértezve adott a lehetőség, hogy ki tudjon igazodni a kilincsek végtelen útvesztőjében, így már nincs más hátra, mint a megismertek alkalmazása a gyakorlatban és a vásárlás. A képeken a kiemelkedő minőséget kipviselő Tupai kilincsgyár termékei láthatóak.

Kapcsolódó cikkek

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Óvodás gyerekszoba: felszerelések, berendezések és kiegészítők

Egy óvodás gyermek számára nincs szükség túl sok mindenre, elegendő pár jól megválasztott berendezés és kiegészítő. Elmondjuk melyek ezek!