A nélkülözhetetlen főzési eszközök listája kezdőknek

Ha még csak kezdők vagyunk a konyhában, van néhány alapvető eszköz, amely megkönnyítheti az életünket.
A nélkülözhetetlen főzési eszközök listája kezdőknek

Ebben a cikkben áttekintjük, mire van szükségünk ahhoz, hogy a lehető legfinomabb ételeket készíthessük el. Kezdjük az alapokkal. Egy jó tapadásmentes serpenyő elengedhetetlen a tojássütéshez, mivel kevés karbantartást igényel. Szükségünk lesz még egy sütőlapra és egy sodrófára is.

A fakanál nélkülözhetetlen eszköz egy minden konyhában. Nagyszerű módja a tészták összekeverésének vagy a dolgok megkeverésének anélkül, hogy megégetnénk magunkat. A kézzel való mosása is nagyszerű ötlet, amikor befejeztük a használatát. És ne feledkezzünk meg az elektromos serpenyőről sem! Ez egy hasznos eszköz, különösen omlettek készítéséhez. Ez a serpenyő tökéletes méretű a kezdő konyhások számára.

A mérőpoharak beszerzése elengedhetetlen. Ezekkel kimérhetjük a száraz összetevőket, például a lisztet, a cukrot vagy más szilárd összetevőket. Folyékony és száraz mérőpoharak egyaránt kaphatók. Igényeitől függően a folyadék méréséhez mérőkanálra is szükségünk lesz. Két mérőkanálra lesz szükségünk: egy a liszt és egy a folyadékok, például a víz méréséhez. Mindkét típus egymásba illesztett készletben kapható. Érdemes a rozsdamentes acélból készült változatokba beruháznunk, mivel azok tovább tartanak.

Egy nagy kanál szintén elengedhetetlen eszköz. Ezeket az ételek keverésére tervezték. Lehet fából, műanyagból vagy fémből ha valami tartósat és hőállóbbat szeretnénk. Akár műanyag kanalat is vásárolhatunk, amely nem vesz fel foltokat az ételről. És természetesen a mérőkanál is elengedhetetlen, hiszen a legtöbb embernek nincsenek Michelin-csillagos ujjai! A legtöbbünknek szükségünk lesz egy mérőkanálra, hogy kimérjük az étel hozzávalóit, és a legjobb, ha a mérőkanálnak van egy gyűrűje, így könnyen el tudjuk mosni.

A habverő elengedhetetlen kelléke a konyhának. Ez a legjobb eszköz a tejszín felveréséhez vagy a mártások keveréséhez. A fakanál az edények kaparására is jó, és tartósabb, mint a műanyag. Könnyen tisztítható is, így minden konyhában kötelező darab. Ha még csak most kezdjük a konyhában, egy turmixgép nagyszerű befektetés lehet.

A spatula hasznos eszköz a pékáruk átrakásához. A jó spatula rugalmas fémből készül, és megakadályozza, hogy a sütemények szétmorzsolódjanak. A kanál hasznos lesz a liszt átszitálásához és a tészta olvasztott vajjal való bevonásához is. Egy merőkanállal a nagyméretű fűszerek kikaparására is használható.

Kapcsolódó cikkek

Ajakfeltöltés, mint önbizalom növelés

Ajakfeltöltés, mint önbizalom növelés

Az ajkak teltsége mindig is döntő szerepet játszott az illető megjelenésében, az érzéki, telt szájat tudat alatt is vonzónak és nőiesnek tituláljuk.

Horvátországi ételek

A horvát finomságok öt titka

Tudod-e mi az a peka? Most eláruljuk!

Corvin sétány - ezek a dolgok érhetők el a Corvin sétányon (folyamatosan frissülő lista!)

Corvin sétány - összegyűjtöttük, mi minden működik ott!

Bemutatjuk a Corvin sétányt, Budapest egyik legjobb városrészét.