Ezt a 6 dolgot szerezd be feltétlenül, ha a baba a hideg hónapokban érkezik

Tudtad például, milyen ruhadarabot takar a tutyi?
Ezt a 6 dolgot szerezd be feltétlenül, ha a baba a hideg hónapokban érkezik

Mindannyian tudjuk, milyen kényes egy újszülött szervezete - éppen ezért olyan fontos, hogy már a születése előtt beszerezzük a legfontosabb ruhadarabokat és higiéniai cikkeket, amelyek extra védelmet biztosítanak számára. Melyek lehetnek ezek?

1. Pampers pelenkák

Ez a jól bevált, klasszikus pelenkamárka évtizedek óta a magyarok kedvence. Pelenkákból nem lehet elég egy újszülött körül, hiszen bármikor szükség lehet az utánpótlásra. Épp ezért nem árt, ha már idejekorán több nagy zacskóval bevásárolunk belőlük.

2. Popsitörlők

Fontos, hogy olyan törlőt válasszunk, amely gyengéd, kímélő a baba bőrével szemben, így nem fogja kiszárítani vagy kicsípni azt. A popsitörlő bármilyen maszatot gyorsan, higiénikusan távolít el, így remek kiegészítő a pelenka mellé, és az utazások során is praktikus.

3. Bundazsák, overzsák

Különösen a hűvösebb hónapokban érdemes beszerezni a babakocsiba helyezhető bundazsákot vagy overzsákot, amikor a baba hidegnek lehet kitéve. A legjobb, ha kényelmes, légáteresztő, ám ugyanakkor vízhatlan darabot választunk, amely extra melegen tartja a baba testét.

4. Kocsicipő vagy tutyi

A baba első cipőjénél a kényelem mellett arra is ügyelnünk kell, hogy csúszásgátlós legyen, így óvva meg őt az esetleges balesetektől. Ezek a könnyen felhúzható cipők a hidegben ideális viseletet jelentenek, de puha talpuknak köszönhetően a lakásban is hordhatóak.

5. Újszülött kesztyű

A babák kezét még fontosabb melegen tartani, mint a felnőttekét, hiszen az ujjacskáik könnyen átfagyhatnak. Szerencsére kaphatóak kifejezetten az újszülöttek részére készült kesztyűk, amelyekből legalább 3 párat érdemes beszerezni még a szülés előtt.

6. Harisnya

Bizony, a harisnyát már a legkisebbeknek is javasolt, akár az újszülöttek lábára is felhúzható. Kisfiúk és kislányok egyaránt hordhatják, különösen azokat a típusokat, amelyek a talpon és a lábon csúszásgátló tappancsokkal vannak ellátva.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő játékokat gyermekeink számára?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő játékokat gyermekeink számára?

Fontos, hogy figyelembe vegye a családi értékeket, amikor játékokat választ gyermekei számára.