Peru

Történelme során Peru földjét számtalan nép uralta. Mégis a legszebb emlékeket a Napisten fiai, az inkák hagyták örökül az utókorra.
Peru

Nem nagyon akart hinni az öreg parasztnak Hiram Bingham amerikai felfedező, amikor az egy régi romvárosról mesélt neki. Aztán nekivágott a hegynek, és rábukkant a világ egyik leglátványosabb régészeti emlékére, a Macchu Picchura.

A 15. században épült varázslatos inka városra nem találtak rá a spanyol hódítok, így csodálatos épségben maradtak meg a paloták, a templomok, a lakóházak, melyeknek káprázatos hátteret nyújtanak az Andok fenséges csúcsai.

Ám a titokzatos inka birodalom nemcsak a Macchu Picchuval gazdagította a világot. Hiszen a 3399 méter magasságban fekvő Cuzco, az inkák aranyvárosa is lázba hozta a conquistadorokat. No igen, az arany. E sárga fém hozta az inkák gazdagságát és pusztulását. A legenda szerint a spanyol hadvezér, Pizarro az utolsó inka, Atahualpa palotájának legnagyobb termében felágaskodva a kardjával vonalat húzott a falra. Ha eddig telehordják arannyal a termet, meghagyja Atahualpa életét – ígérte. Az indiánok teljesítették a feltételt, Pizarro mégis megölette Atahualpát, a spanyolok pedig 1,6 tonna sárgán csillogó nemesfémmel hajóztak vissza Európába.

Bár már csak a kövek mesélnek az egykori fényes birodalomról, Peruban járva ma is ugyanolyan arcú emberekkel találkozik az utazó, amilyeneket a régi rajzok örökítettek meg. S mai is ugyanolyan díszesen szőtt színes poncsót viselnek vállukon a kecsua és a kicse indiánok, mint fél évezreddel korábban eleik tették. S fenn, az Andok 4000-6000 méter magas csúcsai között ma is az inkákról regélnek a Titicaca-tó hullámai.

Perui szállás árak, és szállásfoglalás itt.

Kapcsolódó cikkek

Berlin

Berlin

Európa egyik legizgalmasabb helye, Berlin.

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!

Irány Székesfehérvár!

Irány Székesfehérvár!

Magyarországnak egyik érdekes városa Székesfehérvár. Sok látnivaló és érdekesség van itt. Mutatjuk is, melyek ezek!