Kenya

A falvak, az érintetlen természeti a múltat idézi, míg a városokban már a 21.század életét élik a helyiek és turisták.
Kenya

Kenya jelképe a végtelen szavannák, a lágy zöld dombok és az orchideákkal teli hegyi erdőket felváltó sivatag fölé magasodó Kilimandzsáró. De ki tudja, hogy a hósipkával fedett misztikus szépségű hegy, amelyről oly szépen írt Hemingway, meddig marad ilyennek, amilyennek a 21. század embere látja. A tudósok szerint ugyanis a Föld felmelegedése következtében 15 év múlva eltűnhet a hó a Kilimandzsáró tetejéről.

Nem csoda, hogy mind többen szeretnék eredeti pompájában látni a fenséges csúcsot, amelynek oldalában az akáciák árnyékából oroszlánok lesnek a gazellákra, ahol éjszaka sakálok, hiénák üvöltése hallik, a ahol a kikujuk ma is felemelt kézzel imádkoznak a hegy szelleméhez. Ugyanúgy, ahogy őseik is tették évszázadokkal ezelőtt.

Az ország melyet keleten az indiai-óceán hatalmas víztömege határol, mindig is az utazni vágyok álma volt. A 20. század elején a szafarik miatt jöttek ide a vadászok, s bizony csak a csodának köszönhető, hogy a „nagy ötök”, az elefánt, az oroszlán, a leopárd, a bivaly és az orrszarvú megmenekült a kipusztulástól.

Ma is természetesen ezek az álltatok vonzzák ide a látogatókat. Egy hajnali vadlesen a Tsavo Nemzeti Parkban a turisták tanúi lehetnek, amint az elefántcsordák méltóságteljes nyugalomban ballagnak keresztül a szavannán. A Mzima-vízesésnél pedig félelmemmel teli izgalommal szemlélhetik a krokodilokat, a lusta vízilovakat, miközben a fák lombkoronája a madarak csettegéséstől, rikoltozásától hangos.

S amilyen varázslatos itt a természet, oly izgalmasak az emberek, az emberek által teremtett világ.

A szavanna, a hegyek, a városok lakóin az arabok, a szomáliai, az etióp négerek vonásai egyaránt megfigyelhetők. A nyúlánk testű maszáj harcosok, a Baringo-tó körül élő kalenjinok színpompás ruházatukkal, ékszereikkel Afrika titkairól mesélnek.

E káprázatos világ lüktető szíve Nairobi, a főváros, mely tele van ellentmondásokkal. Az elegáns Hilton szálló szomszédságában gyerekek kéregetnek, nem messze, Mutheiga domjain pedig Pazar villák bújnak meg a pompás parkokban a bougainvilleák között. Mombasában és az óceánparti városokban a pálmák árnyékában nyaralók pihennek, gyönyörködnek a végtelen vízkékségben, vagy üvegfenekű csónakokkal fedezik fel az óceán, a korallok világát.

Kenyai szállások, hotelek, szálláshelyek itt.

Kapcsolódó cikkek

Reykjavík

Reykjavík

A titkok nélküli hely: Reykjavík.

Ciprus - tippek, látnivalók, szállás, hotel

Ciprus - legendák szigete

Cipruson nem csak napozhatsz, remekül szórakozhatsz is.

Horvátország

Horvátország

Az egyik legkedveltebb úticél a magyarok között: Horvátország