Janket turizmus - minden, amit tudnod kell a szerencsejátékos kalandokról

Izgalmas terület, ami sok szerencsejátékost foglalkoztat, hogy a szerencsejáték-turizmus címszó alatt merre és hogyan lehet lehetőségeket találni. Hova tervezzen valaki utazást, netán Európában vagy a világ számos pontján? Találhatunk-e magyar irodákat és milyen lehetőségeket kínálnak a magyar játékosoknak? A kérdések adottak, már csak a válaszokat kell megtalálni, hogy a részletek teljes kiaknázása után bele lehessen vágni egy ilyen kalandba.
Janket turizmus - minden, amit tudnod kell a szerencsejátékos kalandokról

A kaszinók kedvelői biztosan találkoztak már számos online kaszinó magyar felülettel, amik a játékok széles kínálatát hozzák el az otthonokba, vagy az okostelefonok képernyőire. Ez a világ már óriásira nőtt az utóbbi évtizedekben, így nagy kérdés maradt, hogy mi a helyzet a hagyományos kaszinókkal. Magyarországon nem sok helyen van jogilag engedélyezett hagyományos fizikai kaszinó, ezek az intézmények ugyanis a szerencsejáték-törvény folyamatos reformjával központosítottak lettek.

A junket tourism, azaz a szerencsejáték turizmus jelentése

Mit tartalmaz a „junket túra” fogalma? Ezek olyan kirándulások, amelyek szórakoztató programot, kirándulásokat, pihenést, valamint a legjobb szerencsejáték-házak meglátogatását tartalmazzák. Átfogalmazva, a junket túra egy nagyon szabad utazási forma, a kaszinó és a játéktermek kötelező látogatásával. Ma az ilyen túrákat a kaszinóban utazásszervezők és szerencsejáték-házak is szervezhetik. A fő különbség a junket és a többi utazás között, hogy a turista még csak jelképes összeget sem fizet transzferért, szállodáért, ételért. Ez egy teljesen ingyenes, az adott kaszinó által fizetett utazás. De ahhoz, hogy egy luxus ingyenes nyaralást kapjon, a vendégnek számos feltételnek kell megfelelnie.

Minden személy, aki ilyen utazásban vesz rész, külön szerződést kap. Leírnak ebben néhány feltételt, amelyek mellett az utazás megtörténhet. Leggyakrabban egy ilyen megállapodás rögzíti, hogy egy turistának hány órát kell eltöltenie a kaszinóban, a fogadások minimális méretét és még sok mást. Minden nyaralónak speciális letéti számlával kell rendelkeznie, amelyen egy bizonyos összeg található a kaszinóban való játékhoz. Ez lehetővé teszi a társaság számára, hogy biztosítsa a szerződéses feltételek betartását.

Hová menjünk junket túrára?

Ma szinte minden olyan országban, ahol legalizálják a szerencsejátékokat, kínálják ezt a kikapcsolódási módot. A turista bemehet a FÁK-országok szerencsejáték-komplexumába, vagy választhat egy hosszabb repülőutat. Az európai junket turisták körében a leggyakoribb országok Bulgária, Csehország és Ciprus. Ez az áraránynak és a szolgáltatások minőségének köszönhető. Sok utazó azonban megfeledkezik arról, hogy a volt Szovjetunió országaiban ma már remekül lehet pihenni. Például a junket Lettországba, Grúziába, Örményországba és Fehéroroszországba nagyon népszerű. A világszínvonalú szerencsejáték komplexumok működnek itt.

Mit kap a játéktúra vendége?

A nyaralónak kínált szórakoztató program a betétszámlán lévő pénzösszegtől függ. Ha egy játékos nagy összegért tervez játszani (az üzemeltetővel megállapodva), akkor luxusnyaralást kínálnak neki: vadászat, hajókirándulások, elit éttermek látogatása és egyéb érdekes tevékenységek. Ha az összeg kisebb, akkor az árban foglalt szórakoztatás szerényebb lesz.

A legáltalánosabb túrák letéti számlái 3-5 ezer dollárral indulnak. Az ilyen turistákat a kaszinóban való játékon kívül ajánlatok, repülőutak, szállás, étterem, italok, műsorok és kirándulások várják. A Junket túrák nagyon jövedelmezőek lehetnek, ha egy játékos nyer egy kaszinóban. Végül is a nyereményt nem kell visszanyerni, az összes nyert pénz a játékosnál marad. De veszteség miatt semmiképp sem érdemes elveszteni a játékos fejét. A legtöbb szolgáltató felajánlja a számlán lévő összeg egy részének visszatérítését, ha a játékos nem nyer.

Sokan azt gondolják, hogy egy junket túra csak játékosoknak való, és drága lesz. Ez a nézőpont azonban nem veszi figyelembe a luxus nyaralás költségeit, ha nem játszol kaszinóban. Az üzemeltető által kínált életkörülmények és kiegészítő szórakoztatás nem olcsó, ezért a kaució után fizetett összeg teljes mértékben megtérül. Ráadásul nem szükséges állandóan a játékkomplexumban ülni. A szerződés csak néhány órát jelent, a turista hátralévő idejét nem korlátozza semmi. Például vannak olyan hotel komplexumok, ahol az alkalmazottak segítenek eltölteni egy kis értékes időt a kaszinón kívül is. Kirándulásokat szerveznek, tanácsot adnak a vásárláshoz és a kellemes kikapcsolódáshoz.

Összegezve érdemes körülnézni, hogy jelenleg milyen ajánlatokkal várják a bátor és kalandvágyó szerencsejátékosokat kaszinó hotelek intézményei, hiszen sokszor még lehet, hogy jobban kijön valaki egy ilyen üdüléssel, mintha csak szimplán egy luxus utazást foglalt volna le. A lehetőségek szinte végtelenek, igazából semmi más, mint a pénztárca tud ennek egyedül határt szabni.


Forrás: sajtóközlemény, 2017. május 10.

Kapcsolódó cikkek

Horvátország

Horvátország

Az egyik legkedveltebb úticél a magyarok között: Horvátország

Berlin

Berlin

Európa egyik legizgalmasabb helye, Berlin.

Punta Cana, Dominikai Köztársaság - tengerparti, karibi nyaralás, a legjavából

Dominikai Köztársaság

A turisták egyik legkedveltebb paradicsoma: Dominikai Köztársaság.