Costa Rica

Costa Rica - Amerika virágoskertje.
Costa Rica

A Csendes-óceán és a Karib-tenger által határolt trópusi ország, Costa Rica már közel fél évezreddel ezelőtt is elbűvölte az európai utazót. Kolumbusz Kristóf 1502-ben hajózott el Costa Rica partjai mentén, s a krónikák szerint örökösei maguknak követelték a spanyol királytól az aranyban gazdag vidéket. Egyes feltételezések szerint az ország neve (gazdag part) is innen ered.

Costa Rica északi és középső részén 3000 méternél is magasabb vulkanikus hegyek emelkednek, kilenc tűzhányó mai is működik a keskeny földsávon. Bár a folyamatosan pöfékelő Irazu vulkán igen sok szenvedést okozott a környék és különösen Carthago város lakóinak, ma az ország első számú látványossága.

A hegyek oldalában hatalmas kávéültetvények biztosítják az itt élők jólétét, a dús füvű réteken tehenek, birkák legelésznek, a piros tetős házak falán vörös és lila virágú díszcserjék futnak fel. Bizonyára ezért a látványért nevezték el Costa Ricát Amerika virágoskertjének.

Nem véletlen, hogy a turisták elsősorban természeti kincsei miatt keresik fel a közép-amerikai országot. Az esőerdők mélye különleges állatvilágnak ad otthont. A Cahuita Nemzeti Parkban például négyszáz madárfaj él, köztük a széles csőrű sárga hasú fekete tukán, a mocsaras vidékek mangróverdeiben pedig aligátorok nyújtóznak el lustán a napsütésben. Egy dzsipes szafaritúrán felderíthetjük a Poás vulkánt, melynek mély kráterében egy tó csillogó vizében gyönyörködhetünk.

San José, a főváros nem büszkélkedhet évszázados műemlékkel, koloniális palotákkal, de annál szebbek rendezett utcái, színpompás virágokkal borított, pálmákkal övezett terecskéi. A piacon kreol asszonyságok kínálják míves kézimunkáit, ezüst ékszerek sorát, este pedig salsa ritmusára táncolhatnak a vendégek.

Costa Ricai szállások itt

Kapcsolódó cikkek

Reykjavík

Reykjavík

A titkok nélküli hely: Reykjavík.

Irány Székesfehérvár!

Irány Székesfehérvár!

Magyarországnak egyik érdekes városa Székesfehérvár. Sok látnivaló és érdekesség van itt. Mutatjuk is, melyek ezek!

Bali - mennyei egy sziget!

Bali - mennyei egy sziget!

Ha hazánkban hullik a hó és nyári forróságra vágysz, irány Bali!