Hol érdemes traktort vásárolni?

Széles választék, kedvező árak, segítőkész, profi kiszolgálás – ha azt kérdezzük magunktól, hogy hol érdemes traktort, vagy bármi egyebet vásárolni, akkor ezek az alapvető dolgok, melyekre mindannyian vágyunk. Persze vásárlás előtt azt is érdemes megnézni.
Hol érdemes traktort vásárolni?

Sokan tanácstalanok ugyanis, különösen az első gép beszerzése előtt, hogy vajon milyen méretű járműre is van szükségük, ha 5, 10, vagy több hektáros birtokuk van. Számos tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy az igényeinknek legmegfelelőbb eszközt tudjuk kiválasztani – hangsúlyozza a Quality Equipment.

A föld mérete fontos elem, de figyelembe kell venni azokat a munkákat is, melyeket a traktor segítségével tervezünk elvégezni. Ha 5 hektárral vagy ennél kisebb területtel rendelkezünk, akkor a legtöbb esetben a kertészeti és a könnyű tereprendezési munkákhoz elég lehet egy kompakt jármű, mint amilyen a John Deere 1-es sorozata. Ezek ideálisak fűnyíráshoz, rakodáshoz és a földmunkákhoz is. Kisgépek, melyek sokoldalúan használhatók. Jól manőverezhetők, így könnyen boldogulhatunk velük a kapuk vagy a virágágyások körül is.

Ha már nagyobb területen, 10 hektár felett gazdálkodunk, akkor egy nagyobb teljesítményű eszközre lesz szükségünk. A több lóerő lehetővé teszi a nagyobb teljesítményt, és itt is olyan traktort érdemes vásárolni, ami sokoldalú. A kompakt gépek lesznek itt is a segítségünkre, melyekkel lehetőség van a kaszálásra és sok minden másra is. A 30-60 lóerő közti teljesítményű motorok még viszonylag kicsik, ami korlátozza ugyan a teherbírásukat, de megkönnyíti a kezelésüket. Ez lehetővé teszi, hogy olyan belső munkákat is el lehessen velük végezni, mint például a széna szállítása az istállóba.

Ha 20 hektár feletti földterületre keresünk gépet, akkor egy 50-250 lóerő közti traktorra biztosan szükségünk lesz. A nagyobb méret és súly, valamint a több lóerő lehetővé teszi, hogy a nagyobb területeken is jól boldoguljon a jármű, a nagyobb stabilitás révén pedig a nehezebb feladatokat is el lehet vele végezni. A nagyobb teljesítmény pedig azt is jeleneti, hogy a különböző munkálatokra fordított idő csökkenhet.

Vásárlás online

Ha szeretnénk vásárolni, mindenképp olyan helyről vásároljunk, ami megbízható, ami teljes körű szolgáltatást nyújt. Garanciával, házhoz szállítással, kedvező szervizdíjakkal és alkatrészárakkal. Így tudunk eladó traktor után nézni a gepkozvetito.hu oldalán. Az is nagy előny, ha országos lefedettségű szervizhálózattal rendelkezik egy cég, melynek kedvező díjai vannak. Mint ahogy azt is érdemes szem előtt tartani, hogy sokan nem egy összegben vásárolnak, hisz ezek nem olcsók, hanem szeretnének lízingelni, részletekben fizetni. Mint ahogy az ügyfélközpontúság és igen fontos, de nem feledkezhetünk meg az árakról sem, az árelőnyöket érdemes kihasználni. Sokan nem új traktor vásárlásán gondolkodnak, hanem használtat szeretnének beszerezni, ennek is sok előnye van, és érdemes olyan helyen vásárolni, ahol új és használt gépek beszerzésére is van lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

Hol érdemes traktort vásárolni?

Hol érdemes traktort vásárolni?

Széles választék, kedvező árak, segítőkész, profi kiszolgálás – ha azt kérdezzük magunktól, hogy hol érdemes traktort, vagy bármi egyebet vásárolni, akkor ezek az alapvető dolgok, melyekre mindannyian vágyunk. Persze vásárlás előtt azt is érdemes megnézni