Székhelyszolgáltatás és cégalapítás

Egy vállalkozás elindításakor, egy cég alapításakor, az adott vállalkozás székhelyét is be kell jegyezni. De milyen cím legyen az?
Székhelyszolgáltatás és cégalapítás

Székhelyszolgáltatás és cégalapítás

Egy vállalkozás elindításakor, egy cég alapításakor, az adott vállalkozás székhelyét is be kell jegyezni. Ez lehet az adott vállalkozó személy saját otthona is. Azonban ma már arra is van lehetőség, hogy az adott cég úgynevezett székhelyszolgáltatón keresztül székhelyhelyszolgáltatást vegyen igénybe. Ebben az esetben egy megbízási szerződés jön létre a két fél között, és a szolgáltató fogja biztosítani azt a bizonyos székhelyet.

A székhelyet biztosító kötelezettsége lesz ebben az esetben, hogy átvegye, megőrizze a vállalkozással kapcsolatos iratokat, illetve ez a szolgáltató bocsájtja azokat rendelkezésre, ha az adóhatóság igényt tart azok átnézésére. Ilyenkor a cég székhelye, a székhelyszolgáltató által biztosított ingatlan, iroda lesz, és a vállalkozás, vagy a cég, cégtáblája is itt kerül kihelyezésre.

A székhelyszolgáltatás és a 7/2017. (VI. 1. ) IM rendelet

A 7/2017. (VI. 1. ) IM rendelet ír a székhelyszolgáltatók működéséről. Sok ilyen szolgáltatás létezik, köztük a Logosz Cégcsoport is, amely 2005-ben alakult és maximálisan eleget tesznek az említett rendelet követelményeinek. A Logosz Cégcsoport nem csak székhelyszolgáltatóként működik, hanem a szolgáltatásaik körébe tartozik a cégalapítás, a cégmódosítás, a cég adásvétel és a bélyegzőkészítés.

A Logosz Cégcsoport székhelyszolgáltatásainak és a cégalapításának helyszínei

A Logosz Cégcsoport Budapesten és vidéken is foglalkozik székhelyszolgáltatással és cégalapítással. Budapesten a következő kerületekben érhető el a székhelyszolgáltatás és a cégalapítás: II., III., VI., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XV., XVI., XXII. kerület. Vidéken pedig a következő városokban lehet igénybe venni a szolgáltatásukat: Debrecen, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém.

A cégalapítás

Cégalapításkor sokan bizonytalanok, hiszen még abban sem biztosak, hogy pontosan milyen társasági formában szeretnék a vállalkozásukat működtetni. Hiszen ez lehet Kft., Bt., avagy Zrt. A Logosz Cégcsoport nem csak teljeskörű felvilágosítást és cégalapítással kapcsolatos tanácsadást biztosít, hanem cégalapításban, székhelyszolgáltatásban és cég adásvételben is segítséget nyújt ügyfeleiknek.

A vállalkozást indító személy, konkrét elképzelésekkelis megkeresheti a a LOGOSZ munkatársait, hogy aztán minden gördülékenyen menjen. Mégis milyen információkra van szükség egy cég alapításakor? Többek között a cégnévre, a tagok számára és a társasági forma meghatározására, amennyiben több személy alapítja a céget, akkor a tulajdonhányad meghatározására, a székhely, a telephely, a fióktelep címére, az adózási módra, a tevékenységi körök meghatározására.

A Logosz irodák és a cégalapítás

Cégalapításkor, az adott szolgáltatót felkeresve, minden esetben szükség van a cégalapításhoz szükséges adatokra és dokumentumokra, hiszen, így készül el az alapító okirat, vagy a társasági szerződés. A szükséges papírokat továbbítják a cégbíróság felé. A bejegyző végzés néhány nap alatt meg is érkezik. Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy önállóan is helyt tudunk állni a jogi útvesztők szövevényében, úgy mindenképpen érdemes egy erre szakosodott szolgáltatót megbízni, és akár a cégalapítással kapcsolatban is kereshetünk egy ezzel foglalkozó szolgáltatót.

Kapcsolódó cikkek