A Google a Stadiával van jelen a jatékstreaming-piacon

A Google játékstreamer platformja egyre népszerűbb, a Playstation és az Xbox konkurenciája is lehet.
Google Stadia, az új jövő

A termék Stadia néven indult el, amely nemcsak számítógépen, hanem mobiltelefonon is játszhatóvá teszi a legújabb játékokat. A Stadia nem egy kézzel fogható termék, hanem a magasabb hardverigényű videojátékok futtatására is alkalmas platform. A Stadia forradalmi változást hozhat a játékok világába, a játékvilág Netflixének is nevezik.

A Google elmondása szerint a platform mögötti grafikai erőt az AMD-vel együtt fejlesztették ki, így született meg a Stadia különleges GPU-ja, amely a cég szerint igen izmos, 10,7 teraflopos sebességre képes. A Google szerint mindez olyan erős, ami a jelenlegi legjobb PlayStation és az Xbox One grafikai teljesítményét összeadva is jobb eredményt produkál a felhasználói oldalon.

A játékokat már meglévő kontrollerrel is lehet majd játszani, de a Google inkább ajánlja a sajátját, amelyen két extra funkciójú gomb is található majd: az egyikkel a Google asszisztensét érjük el, ami játék közben ad segítséget vagy plusz információkat, a másik pedig egy Youtube gomb, amivel azonnal streamelhetjük a gameplayünket a videómegosztóra, akár 4K és 60fps minőségben.

Kapcsolódó cikkek